16/10/10

CURS DE DOLÇAINA AL MAESTRAT

Dejamos esta información que nos llega por medio del correo electrónico, se trata de un curso de dulzaina en la zona del Maestrazgo valenciano.


Bon dia a tots i totes!

Davant les propostes i demandes d'alguns de vosaltres m'he plantejat començar a donar un curs de dolçaina al Maestrat, per tal de dominar l'instrument en qüestió a través del nostre repertori tradicional.

Les classes en un principi es farien en Albocàsser, a la Casa de la Cultura, i estarien patrocinades per l'associació cultural "Albocàsser Antic". El dia ja el concretariem si hagueren prou alumnes per poder començar el curs. El preu seria de 20 euros al més, i jo mateixa vos podria proporcionar gratuïtament les canyes o llengüetes per tocar, fabricades per mi, i que al mercat la resta solen costar entre 7 i 18 euros, amb el qual vos estalviaríeu, si volguéreu, algun diner que altre...

En el curs s'aprendria a tocar la dolçaina a través, sobretot, de la nostra música tradicional comarcal però també d'altres músiques d'arreu d'europa i d'èpoques ben distintes; des de l'Edat Mitjana fins als nostres dies.

Les classes serien més pràctiques que res, i no cal saber solfeig per tal d'assistir i participar d'elles. El mètode didàctic va a ser el tradicional: aprendre per imitació i repetició, fins aconseguir una tècnica prou apta com per a tocar en actuacions de carrer i un repertori amb el qual ser autosuficients davant de diverses situacions possibles.

El repertori a tocar i aprendre es deixarà triar en molts casos als alumnes, entre diverses tocates proposades pel professor, que en aquest cas seria jo.

Així que ja sabeu: si vosaltres mateixos o algú que conegueu poguera estar interessat en aquest curs, que em responga a aquest correu o que em truque al 652 19 73 54.

Doneu-li difusió, si voleu.

GRÀCIES!!

2 comentarios:

  1. Anónimo14:04:00

    Maestrazgo Aragonés Albocàsser ?????

    ResponderEliminar
  2. Tiene usted razón, no esta en Teruel esa población, sino en Valencia, corregimos, gracias anónimo.

    ResponderEliminar

RADIO CRONICA FOLK MUSICAL - RCFM-